Baanpraat: Inkoper

 

Als Inkoop- en Prijsmanager bij Goedhart Bakery Kitchen regelt Goedhart Borgesius samen met zijn collega’s alles van de beste leveranciers tot scherpe voorwaarden. Dagelijks schakelt hij met collega’s en partners om ervoor te zorgen dat de inkoopvoorwaarden goed zijn en ingrediënten gesourcet worden, zodat Goedhart Bakery Kitchen en Qizini daarvan de lekkerste belegde broodjes, sandwiches en wraps kunnen maken.

Het mooiste broodje beleggen tegen de beste voorwaarden.

Sinds juni 2024 tracht Goedhart samen met drie collega’s de beste producten in te kopen tegen de meest gunstige voorwaarden. Van energie tot kruiden en van verpakkingen tot beleg. Goedhart richt zich op brood en vlees. Dat brood komt voor een deel van Bakker Goedhart. Maar ook bij andere bakkers worden broodsoorten ingekocht.

Goedhart Bakery Kitchen is de grootste speler in Nederland op het gebied van belegde broodjes en wraps. De omvang van de operatie is indrukwekkend. “Elke keer verbijstert het me weer hoeveel plakjes tomaat en kaas onze collega’s in de productie dagelijks verwerken’’, vertelt Goedhart met een lach.

“Elke dag komt er dagverse groente binnen, die in het bedrijf wordt gesneden. We maken zelf sinds kort ook enkele salades. Zo kunnen we nóg verser en naar wens recepturen maken voor zowel onze private labelklanten als voor onze eigen merken The Bread Office en Qizini.”

Samen voor het beste product

Wat maakt zijn werk uniek? “Het is de combinatie van klantgerichtheid, transparantie en samenwerking,” zegt Goedhart. “Bij Goedhart Bakery Kitchen voelen we ons verantwoordelijk voor elk detail in de keten. Of het nu gaat om lokale inkoop of partnerschappen, we doen alles met een hands-on mentaliteit en een focus op kwaliteit. Iedereen zet zich in voor het beste resultaat en dat maakt ons sterk.” Dat betekent dus ook intensief samenwerken met leveranciers en interne afdelingen, zoals productontwikkeling. Alles om het beste product neer te zetten voor de vele (grote) klanten en consumenten.

Klantwens centraal

Goedhart: “We zijn dagelijks bezig met het vertalen van klantwensen naar concrete producten. Daarbij speelt inkoop ook zijn rol. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar (extra) duurzame verpakkingen of de meest verse en knapperige sla. Uiteraard proberen we samen te zorgen voor de beste ingrediënten tegen de beste voorwaarden. Alles moet kloppen.” En dus wordt op elk detail gelet en steeds gezocht naar betere oplossingen. “Voor sandwichbrood hebben we bijvoorbeeld een brood nodig dat écht vers is, maar zich ook goed laat snijden, beleggen en verpakken. Daar werk je in samen, de producttechnoloog van de bakker was vorige week nog hier om te kijken hoe het product werkt in het proces en hoe we het verder kunnen verbeteren.”

Erfgoed en ambitie

Deze baan voelt voor Goedhart als thuiskomen. "Ik ben letterlijk opgegroeid tussen het brood," vertelt Goedhart. “In mijn vakanties werkte ik in de bakkerij in Stadskanaal. En ik wil heel graag mijn steentje bijdragen aan het familiebedrijf. Ik heb er bewust voor gekozen om eerst ervaring elders op te doen.” Drie jaar werkte hij bij een groothandel in vlees, met klanten in de retail. Daarvoor haalde hij een Bachelor Bedrijfskunde en een Master in Change Management en een Master Marketing Management. “Het is bijzonder om bij te mogen dragen aan een bedrijf met zo’n rijke geschiedenis. Tegelijkertijd wil ik vooruitkijken en waarde toevoegen in de moderne voedingsindustrie.”

Goedhart haalt veel energie uit zijn werk. “Een goede deal sluiten, topingrediënten tegen de beste voorwaarden inkopen of een dag vol inspirerende ideeën – dat zijn de momenten waarop ik met een glimlach naar huis ga.” Hij sluit af: “Het is een mooi bedrijf, met korte lijnen en met fijne collega’s. Ik ben blij dat ik hier mag werken.”

WERKEN ALS INKOPER

Als inkoper speel je een sleutelrol in ons inkoopproces – of dat nu bij Goedhart Bakery Kitchen is of bij de bakkerijen van Bakker Goedhart. Je werkt aan de inkoop van grondstoffen, verpakkingen, halffabricaten en/of non-product related categorieën, en vertaalt beleid naar de operatie. In samenwerking met leveranciers behaal je onze inkoopdoelstellingen en – het allerbelangrijkst – leg je de basis voor de lekkerste belegde broodjes, wraps en sandwiches. Werk om van te smullen!

Over Werken in de bakkerij

We zijn één grote familie van bakkers. Elke dag worden in onze 18 bakkerijen het lekkerste brood, heerlijk vers gebak en smaakvolle belegde broodjes gemaakt. Die worden aan meer dan 2.000 winkels door heel Nederland geleverd. We bestaan al meer dan 125 jaar. Er werken ruim 2.000 mensen. Van chauffeur tot chef bakkerij en van banketbakker tot verkoopmedewerker. In de bakkerijen merk je het familiegevoel waar iedereen elkaar kent en iedereen belangrijk is. En we zijn altijd op zoek naar meer leuke mensen. Jij bent broodnodig!

Zoek jij werk waarin je jezelf kan zijn, je kan ontwikkelen en ook nog eens leuke collega’s hebt? Kom dan bij ons werken als productiemedewerker, operator, medewerker technische dienst, in de productontwikkeling, kwaliteit, accountmanagement of andere staffuncties. Wij kijken naar jou, jouw kracht en je ambities en staan samen nooit stil.